Notícies NEO

Els obstacles burocràtics amenacen la Transició Energètica ciutadana

(Notícia publicada a El 9 Nou)

A Osona i al Lluçanès actualment hi ha vint-i-quatre comunitats energètiques constituïdes. Les que estan en un punt més avançat són les de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer i Sant Vicenç de Torelló, que ja tenen les plaques fotovoltaiques col·locades. Però cap d’aquestes comunitats pot abastir-se encara de la seva pròpia energia. S’estan trobant amb traves burocràtiques i amb obstacles derivats, en part, de la novetat d’aquest model de consum, però també de les reticències de les grans companyies distribuïdores. Aquesta circumstància, que afecta les comunitats energètiques i també ciutadans a títol individual, està frenant l’embranzida de la transició energètica a Osona, que fins ara ha estat una comarca referent a Catalunya.
INFORMEN: Txell Vilamala i Natàlia Peix

Related Posts