Notícies NEO, Notícies OTC

OSONA, COMARCA PIONERA EN L’IMPULS DE LA MOBILITAT ELÈCTRICA COMPARTIDA I LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA

Notícia publicada al butlletí de Som Mobilitat
Vam començar l’any posant 8 nous cotxes elèctrics a Vic i aquest mes de març n’hem sumat 2 de nous a la comarca (un a Orís i un a Santa Eugènia de Berga).

Osona és, sens dubte, una de les comarques catalanes que més està empenyent la transició energètica de forma col·lectiva: existeixen nombroses comunitats energètiques organitzades en format cooperatiu i és un dels indrets amb més vehicles elèctrics compartits de Som Mobilitat (20 en total).

Comencem aquest butlletí amb l’objectiu d’explicar l’experiència de Som Mobilitat a Osona, tot esperant que serveixi d’inspiració per a altres territoris. Junts avancem cap a una mobilitat descarbonitzada.
Vic, el primer municipi català amb un vehicle elèctric compartit a menys de 10 minuts a peu des de qualsevol indret
Distribuïts en 5 aparcaments diferents, els socis i sòcies de Som Mobilitat podem llogar qualsevol dels 15 vehicles del municipi les tardes i caps de setmana. Aquests vehicles (13 cotxes i 2 furgonetes) han estat l’aposta per la mobilitat elèctrica compartida de diverses organitzacions:
Ajuntament de Vic
Universitat de Vic
Consorci Hospitalari de Vic
Osona Acció Social, una nova entitat que aposta per Som Mobilitat per moure els seus treballadors
Hem posat en marxa 2 dels 7 cotxes que posarà en servei el Consorci de Serveis Socials d’Osona arreu de la comarca amb l’objectiu de fer més sostenibles els desplaçaments dels seus treballadors en horari laboral.
Els dos primers vehicles estan ubicats a Orís i Santa Eugènia de Berga i ja estem treballant en les futures ubicacions de la flota contractada.
Som Mobilitat al servei de les Comunitats Energètiques
La comunitat energètica dels Hostalets de Balenyà (Balenyà Sostenible) ha connectat la seva furgoneta elèctrica a l’app de Som Mobilitat per tal que, a banda dels propis socis de Balenyà Sostenible, qualsevol persona o organització sòcia de Som Mobilitat pugui llogar-la.

Som Mobilitat oferim diversos serveis per a comunitats energètiques: Connectivitat per als vehicles propietat de la comunitat (P2P): una bona manera de rendibilitzar les inversions de la comunitat energètica i, alhora, sumar nous vehicles a l’app de Som Mobilitat. Lloguer de vehicles elèctrics compartits: els quals es carregaran amb la seva pròpia electricitat a través de projectes d’autoproducció.